Американските тайни служби смятат, че руският президент Владимир Путин е фрустриран

...
Американските тайни служби смятат, че руският президент Владимир Путин е фрустриран
Коментари Харесай

Американкките тайни служби: Путин е в изолация и реагира с необуздана ярост спрямо хора от близкото си обкръжение

Американските секрети служби считат, че съветският президент Владимир Путин е фрустриран от развоя на бойните събития, среща се в изолираност и реагира с необуздана гняв по отношение на хора от близкото си обграждане. Според службите, това го прави още по-опасен.

От там неведнъж предупреждаваха за съветската инвазия в Украйна, а в този момент те още веднъж предизвестяват – този път за заплахата от самия Владимир Путин. Както твърди американска медия, Путин е „ фрустриран “ от военните, стопански и политически проблеми и се бил „ изолирал “ от близките.

По данни на NBC американските секрети служби имат сведения, че съветският президент Владимир Путин е все по-обезверен от развоя на военните сражения в Украйна. Той се чувствал под засилен напън, както от разрастващите се митинги в личната му страна, по този начин и от икономическите наказания. Тези фактори можели да изправят Путин пред една-единствена алтернатива – а точно да приложи още по-голямо принуждение.

Тайните служби настояват, че Путин е изолиран и държи на разстояние банкерите, финансовия министър, та даже и военните. Сенатор Марк Уорнър, който е ръководител на Комисията за тайните служби, сподели пред NBC, че съветският президент „ явно е сюрпризиран от ненадейно мощната опозиция на украинците “.

Путин бил заобиколен от угодници и хора, които утвърждават всичко, казано от него. Уорнър съобщи буквално: „ Опасявам се, че Путин може да се почувства пъхнат в ъгъла “. Според американската медия има съответни сведения, че Путин е „ фрустриран “ и реагира с необуздана гняв против хора от най-близкото си обграждане. Това било прекомерно извънредно, тъй като Путин нормално умеел да владее страстите си. „ Ние не имаме вяра, че той има реален взор над това, което се случва сега “, сподели сенатор Уорнър, който добре познава Русия.

Темата за това какво е психическото здраве на Путин в това време се разисква в разнообразни експертни кръгове. " Бих желал да можех да кажа освен това по този въпрос ", написа в Туитър американският сенатор Марко Рубио от Флорида. " На първо време - единствено това: С Путин нещо не е наред ".

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън пък съобщи, че Путин „ не е към този момент същият невъзмутим и прозорлив деспот, какъвто беше през 2008 година “. Други специалисти прибавят, че един „ обезверен и емоционален Путин е надалеч по-опасен “. А Бренън съобщи пред NBC, че съветската инвазия в Украйна е била „ една извънредно неправилно решение на Путин “.

Бренън буквално: „ Подобно нещо в никакъв случай преди не съм преживявал. Сигурен съм, че в този момент си го изкарва на съветниците, министрите и другите към него – а тук може да се завърти една много прочувствена серпантина “.

Майкъл Кофмън, анализатор в мозъчния концерн CNA, също изрази паника от дейностите на съветския президент. „ Руската войска е на първо място войска с артилерийски сили, а до този миг тя е употребила единствено минимална част от наличните си благоприятни условия “, написа в Туитър Кофмън. „ За страдание допускам, че таман заради тази причина най-лошото занапред следва и тази война може да се окаже доста по-грозна “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР